Németh Zsolt történetei

Nhzsolt

48

2014. szeptember 18. - NhZsolt

48 (1).jpg

Kicsit kopott, kicsit látszik már az eltelt idő, de azért ez a szám mától kezdve egy éven át kísérni fog...
És elmondom, tetszik a 48. :-)

Nem igazán érdekel az, amitől sok ember tart, amivel annyi ember foglalkozik, hogy telik az idő. Igen, az idő telik, idősebb lesz az ember és minden évben eggyel nő az a szám, amivel az életkorát elmondhatja, persze ha valaki megkérdezi ezt Tőle. De ami a jó ebben, hogy egy számmal ismét nagyobbat mondhatok, jól érzem magam a bőrömben és ezt majd még nagyon sok újabb fogja követni, évente egy-egy. 
Egészen a tervezett 100-ig, amit ilyen egészségesen, ilyen gondolkodással és ilyen lelkesedéssel tervezek megélni. 

Történt nem rég, hogy a közértben a pénztárnál álltam sorba, és beszélgetni kezdtünk egy "nénivel", akinek azt találtam mondani, miután a kor és öregség szóba került, hogy az öregség majd csak 90 éves kor után kezdődik. Érdemes lett volna látnotok azt a kivirulást, azt az örömet, ami a hölgy arcán jelent meg, majd elmondta, Ő még csak 88 éves és köszöni, hogy egy kellemes délelőttöt szereztem Neki. Szóval a lényeg, hogy addig nem öregszik az ember, ameddig nem érzi, nem gondolja azt, hogy ez már elkerülhetetlen. Persze ráncok látszódhatnak, a mozgás lassabb és óvatosabb lehet, de aki lélekben és gondolkodásban fiatal, annak mindegy, hány éve született, az tud mosolyogni, tud örülni az életnek...

Szóval még nincs meg a fele sem a 100-nak, tehát vidámsággal és újult erővel kell neki vágni ennek a 365 napnak. Jövőre ugyanekkor már 49 lesz...! De ez még mindig kevesebb a tervezettnél, és egyébként sem jó sűrűn és szomorkodva visszafelé tekintgetni, hogy mennyi minden elmúlt már, hiszen az már "történelem". A jövőt én alakítom, így azzal nagy baj nincs és nem is lesz, a mai nap meg szóljon arról, hogy ünnepelek. :-)

48 xlviii.jpg

Aztán holnaptól ismét teszem a dolgom, persze azért ma sem lesz egész napos lazsálás, csak egy kicsit nosztalgiázom. Mert van már sok jó történet és esemény, amikre szívesen emlékszem vissza az eddig eltelt időszakból és van néhány olyan is, ami nem igazán jó emlék, de tanultam belőle, tapasztalatokat szereztem vagy csak segítettek azzá válnom, aki ma vagyok. Az elkövetkezendő időszakban itt a blogon sok olyan történet fog megjelenni, amik az eddig eltelt évekről szólnak, olyan eseményekről, olyan emberekről és olyan történésekről, amik valamiért megmaradtak az emlékezetemben. Na meg persze sok aktuális dologról is írok, ezért ha érdekel, térj vissza máskor is... 

Kinyílik egy ajtó, a következő újabb nagy szoba ajtaja, tele meglepetésekkel, jó dolgokkal és élményekkel...
Kopp-kopp... :-) 

bejárat 48.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nhzsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr506705497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása